TOB Video Clip 2
Doel: Maak je eigen backing track. Dat betekent dat deze clip naar youTube mag worden gepubliceerd. Dat is in dit geval hetzelfde als het publiceren van een Lightworks project met 6 geluidskanalen tegelijk. Dat is de ultieme backing track!


Techniek: Tijdens de productie neem ik 4 videobronnen en 1 audiobron tegelijk op: (Waarom de Midi dan niet ook opnemen?)
 1. Video camera
 2. Foto camera
 3. Telefoon camera
 4. Screen recorder Karma
 5. Audio Mengpaneel = Korg keyboard 6 outputs

Stappenplan:
 1. Kies een Karma performance.
  De eerste stap is om te kiezen voor een Karma performance. Dit is het lijstje met clip bronnen waar een basis uit geselecteerd kan worden om een backing track te maken. The Syren Calls moet het in dit geval worden. Het Korg keyboard moet nu worden ingesteld om te kunnen spelen met deze Karma performance en de FCB1010:

 2. Eenmalige instellingen:
  Na de basis setup is de gekozen performance nr 17 uit de chemistry kit dus op de Karma laptop moet Chemistry1_2.kdf worden geladen. Op de Korg Triton moet de TCHEM12C.PCG geladen en daarmee overschrijven we de C-bank (in tegenstelling tot de D-bank). Na het laden zitten we dus op Combi C17 in het keyboard.

  Koppel nu de instrumenten aan uitgangsbussen. Dat gebeurt op de Korg Triton nadat in Karma C17 is geselecteerd. [COMBI]-P8 is waar het wonder gebeurt:

  [COMBI]C17:The Syren Calls [MENU]P8:Edit-insert effect [TAB]Routing
  KanaalPartijDefaultNieuwInternDefaultNieuwOut bus
  1BassIFX2-FX2 internL/R1Stekker 1
  2DrumsDKit----Stekker L&R
  3Motion SynthIFX4-FX4 internL/R2Stekker 2
  4Motion SynthL/R2---Stekker 2
  5DrumsIFX3-FX3 internL/R-Stekker L&R
  6Bell/MallL/R----Stekker L&R
  7SEL/R3(Tube)---Stekker 3
  8LeadSynIFX5-FX5 internL/R4(Tube)Stekker 4

  Na het maken van deze instelling moet de PCG worden opgeslagen, ook als memorize staat aangevinkt. Dus we moeten een eigen PCG aanmaken zodat we de routings wel op kunnen slaan. Wat is een *.KSC file en moeten we die mee opslaan/laden? Hoe slaan we de instellingen van de Korg Triton op? Het blijkt dat het opslaan van een PCG niet helpt dus kennelijk moeten deze gegevens op een ander niveau worden opgeslagen. Per song klinkt eigenlijk wel logisch ook als je er ff over nadenkt. Poging 2 dus. Ook al sla ik alle data op, toch neemt hij niet mijn instrument routings mee! [COMBI]P0: C017 The Syren Calls [Program Select] Write Combination.

 3. Schrijf het nummer:
  In OBS moet je kennelijk eerst een Scene aanmaken. En een bron toevoegen aan de Scene. Dat is in ons geval een zogenaamde Beeldscherm capture. Druk vervolgens rechts op opname starten en doe je ding in Karma. Als je klaar bent dan drukken op de knop Opname Stoppen. Dan wordt het bestand in een onbekende format opgeslagen. Ga in het menu Bestand naar Remuxen. Dat blijkt het omzetten te zijn van een FLV in een MP4. Daarna is het bestand gewoon te bekijken.