WiFi
Beschrijving
Wifi in robots wordt met een lelijke kreet ook wel Internet der dingen genoemd, of in het Engels: Internet of Things. Wifi wordt in robots vaak gebruikt om op afstand te kunnen schakelen (bijvoorbeeld een lichtschakelaar), iets in te kunnen stellen (bijvoorbeeld een alarmtijd) of om gegevens van sensoren te kunnen lezen (bijvoorbeeld temperatuur).

Er zijn vele mogelijkheden denkbaar met de configuratie van Wifi maar in onze beschrijvingen doet een Wifi device altijd eenmalig zichzelf aanmelden op onze router bij ons Wifi netwerk. Vervolgens kan het IoT afgevraagd worden met bijvoorbeeld uw mobiel. Wij gebruiken echter nog een tussenstap door middel van een webserver waardoor gegevens kunnen worden opgeslagen en ook extern kunnen worden opgevraagd.

Voor een verdere uitleg over de toepassing van Wifi ga verder met de ESP-01.

Type Version €/p Rem
alt ESP01 4.60 Dit is een van de beste oplossingen voor Wifi. Relatief goedkoop
alt ESP13 9.10 Dit schild is een makkelijke manier voor beginners, maar relatief duur.
alt ESP14 2.94 Niet kopen. De pinafstanden zijn afwijkend van de standaard. Erg goedkoop maar bijna onmogelijk om goed te solderen.
alt 1Sheeld 49.90 Erg dure oplossing indien je enkel wifi wilt. Wel een leuk speeltje in combinatie met je mobiele telefoon.

Remote controlled sockets (verplaatsen naar ESP01).

ESP family overview (verplaatsen naar ESP01).