Chassis Kayakbot

Een 2-persoons kano gekocht bij Arend Bloem, Wormer. Het is een polyester kano model: Duo Sport, 2e hands voor 450,00 EUR. Polyester laat zich bewerken om motorsteunen te kunnen maken. Voor de zekerheid toch ook maar peddels aangeschaft. Achterpeddel 2,30 mtr, voorpeddel 2,20 meter. Verder 2 spatzeiltjes en een afdekkap gekocht.
kano plaatje

De volgende stap is het monteren van de electromotor. De motor is bevestigd tussen de benen van de voorste passagier. Die kan de motor bedienen. De motor trekt dus meer dan dat hij duwt. Het grootste voordeel van deze positie is dat vooral het aanleggen en andere manoevres makkelijker worden. De accu wordt achterin geplaatst in verband met de gewichtsverdeling.

De eerste fase van de verbouwing is afgerond in oktober 2009. De besturing wordt met de voeten bediend, terwijl het vermogen wordt geregeld met het originele handvat. Bij de eerste testvaart sijpelde het water nog door de motordoorvoer naar binnen. Deze testvaart was dan ook niet langer dan 1 km. Maar na een aantal aanpassingen was de tweede testvaart 12,5 km met een gemiddelde snelheid van 5,0 km/u.