altRobots
/robotigs/icons/actuator.pngActuatoren
/robotigs/icons/printboards.pngAlgemeen
/robotigs/icons/chassis.pngChassis
/robotigs/icons/florigs.pngFlorigs
/robotigs/icons/interfacing.gifInterfacing
/robotigs/icons/microphone_icon.pngMuziek
/robotigs/icons/musicKey_icon.pngMuzikanten
/robotigs/icons/shield.pngSchildjes
/sys/icons/sensors.pngSensors
/robotigs/icons/languages.pngTalen
/robotigs/icons/battery.pngVoedingen
/sys/icons/microController.pngµControllers
altContact
Farmbot Documentatie/robotigs/icons/login_key.png    alt  

Deze pagina is verouderd. Ga naar de vernieuwde pagina.

Toepassingen
Arbeidsbesparing Bij de personen die investeringsbeslissingen moeten nemen, zullen arbeidsbesparende robots ongetwijfeld snel populair zijn. Zeker indien er nauwkeurig aangegeven kan worden welke arbeidsbesparing er wordt bereikt in de praktijk. Begrippen als rendement en terugverdientijd kunnen dan redelijk nauwkeurig worden berekend door de investeerder. Het instapmodel van Farmbot dient natuurlijk een duidelijk voorrekenbare, gunstige terugverdientijd te hebben.
Gevaarlijk werk Robots kunnen niet gewond raken. Wel kunnen robots kapot gaan, vooral als ze niet berekend zijn voor de opgegeven opdracht. Bekend voorbeeld in deze groep is een wandeling door en mijnenveld. Ook (steeds verdergaande) Arbo-wetgeving kan mogelijkerwijze nieuwe werkgebieden voor robots openleggen.
Robots hoeven niet te ademen en kunnen dus in een giftige omgeving werken. Bekende voorbeelden in deze groep zijn de marslanders met hun voertuigen.
Vies werk Robots klagen niet als het een smerig karweitje betreft. Bekend voorbeeld is het classificeren van tanks.
Sensoring Er bestaan sensoren die wij niet als zintuig hebben. De robot kan hier een verlengstuk zijn van onze waarnememingen.


Click the picture to enlarge

 

Inhoudsopgave

- Ultra Precisie Landbouw
- Project beschrijving
- SubSumption Architecture
- Contact

 

Farmbot

Gezochte branche:
Kapitaalintensief: Het is nodig dat de branche voldoende kapitaal heeft, om de aanschafprijs te kunnen neerleggen.
Arbeidsintensief: Des te arbeidsintensiever een branche is, des te makkelijker zou het moeten zijn om menselijke handelingen te robotiseren. Dit zou een instapmodel aantrekkelijker maken.
Dynamisch: Een branche die van te voren besloten heeft dat er niets mag veranderen heeft geen zin om nieuwe technieken bij te brengen.
Modern: Het heeft geen zin om een reeds zwaar verouderd bedrijfsproces te robotiseren.

De ontwikkeling van Farmbot is op te delen in 2 fases:

  • Positiebepaling, oftewel de robot kan rijden en zich doelgericht voortbewegen. Dit zijn eigenlijk algemene basis robothandelingen. Deze fase begint duidelijk vorm te krijgen anno mei 2007.
  • Functionaliteit, oftewel toevoegingen aan de robot om gerichte acties uit te kunnen voeren. Dit is natuurlijk afhankelijk van de gewenste toepassing.

Algemene informatie over dit onderdeelAlgemene informatie test
Menu groep  Algemeen
Laatste verandering  2020-04-11


Warning: include(/var/www/html/robotigs/includes/wishlistperpart.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/robotigs/includes/parts_header.php on line 128

Warning: include(): Failed opening '/var/www/html/robotigs/includes/wishlistperpart.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /var/www/html/robotigs/includes/parts_header.php on line 128

Just wait till your 57....
Afb 1: 2 servos