altRobots
/robotigs/icons/actuator.pngActuatoren
/robotigs/icons/printboards.pngAlgemeen
/robotigs/icons/chassis.pngChassis
/robotigs/icons/florigs.pngFlorigs
/robotigs/icons/interfacing.gifInterfacing
/robotigs/icons/microphone_icon.pngMuziek
/robotigs/icons/musicKey_icon.pngMuzikanten
/robotigs/icons/shield.pngSchildjes
/sys/icons/sensors.pngSensors
/robotigs/icons/languages.pngTalen
/robotigs/icons/battery.pngVoedingen
/sys/icons/microController.pngµControllers
altContact
Mobiele telefoon/robotigs/icons/login_key.png    alt  

Deze pagina is verouderd. Ga naar de vernieuwde pagina.

Een mobiele telefoon staat stijf van de sensoren. Het zou leuk zijn als we enkele van die sensoren zouden kunnen gebruiken voor een robot. Aangezien een telefoon enkel een USB aansluiting heeft zal alles via die aansluiting moeten worden geperst. Of blauwe tanden. Voorbeeld1. 1Sheeld is used as interface between my Arduino board and my phones. How to use the phones is explained at our 1Sheeld page. I use 2 different types of phones for my robots. Skype must be installed on both phones.
 • Samsung S8
 • Vanaf maart 2019 heeft de Samsung S8 voor mij de Note3 vervangen. Het modelnummer is SM-G950F.
  • Aanschaf
  • Bij het Phonehouse op de Hoogstraat. In combinatie met een tweejarig Telfort abonnement met een krediet van 240 (dus 2 jaar lang € 10,- per maand) en een eenmalige betaling van € 144,-. Kortom de telefoon kost me € 384,- en ik betaal per maand € 27,50. Dat is inclusief € 17,50 voor 10Gb en & 150min.
  • Aansluitingen
   • 3,5 mm Jack
   • Dit is de klassieke aansluiting voor een koptelefoon en/of microfoon.
   • USB C
   • Dit is een verstevigde uitvoering van de micro-USB. Hiermee kan de telefoon snelladen en bovendien is het een datatransport leiding.
   • Wireless lader
   • Banggood is 1 van de weinige opladers waarop tegelijkertijd ook de audiokabel kan worden aangesloten door de telefoon er dwars op te leggen.

Samsung Note 3 SM-N9005

Mijn mobiel was tot maart 2019 een Samsung Note 3. Helaas bleken de auto`s op het Margrietplein iets te veel voor deze telefoon. Deze heeft met Android 4.4.2 een Wifi probleem. Via het telefoon toetsenbord kan het service menu worden bereikt door: *#0011# te typen. Kies dan Wifi en zet de energiebesparing uit. Resultaat is dat hij nu wel verbindt maar helemaal geen internet meer heeft via Wifi. Weer aangezet en gereboot. Nu werkt Wifi wel weer.
 • Galaxy Note 3 SM-N9005 (5.0)
  The main difference is that the S2 only can communicate through WiFi whereas the Note S3 also can use G4.

 • Galaxy S2 GT-I9100 (4.1.2)
  The main difference is that the S2 only can communicate through WiFi whereas the Note S3 also can use G4.

Legacy

Ik heb een HTC Titan II mobiel. Hij heeft Windows Mobile 6.1 Pro en een GPS. Helaas is het niet mogelijk om te upgraden naar 6.5 of 7. Om een route te kunnen opslaan heb ik GPS Sport Tracker geïnstalleerd. Dit produceert een log file in de vorm *.gst.

Android is voor een GSM wat Ubuntu is voor een PC. Het is een standaard Linux kernel met een aantal patches voor Mobiles, dat oorspronkelijk door Google is opgezet. Daar bovenop liggen de Java applicaties. Jammer dat er kennelijk nog patches op zitten, want dat is binnen Linux beduidend erger dan vloeken! Het kan zijn dat deze patches met de juiste Mobile hardware niet noodzakelijk zijn. Hier wordt dan ook op het probleem gewezen en Android lijkt dan ook ten dode opgeschreven. Jammer, maar voorlopig lijkt Windows Mobile de slag te winnen op dit gebied.

Android 2.1 (Eclair) loopt op mijn mobiel, maar heeft slechts een beperkte functionaliteit. Er bestaan 2 manieren om Android op mijn toestel te installeren:
 • ROM installatie (= NAND installatie)
  Op deze manier wordt het ROM geflashed en ontstaat er een standaard Android telefoon. Dit is gezien het geringe aantal mogelijkheden voor mij voorlopig geen optie. In dit geval is er een zogenaamd *.nbh bestand nodig. Nbh is een bestands extentie die wordt gebruikt door HTC voor hun ROM update utility. Een nbh bestand bevat ROM upgrade data voor HTC smartphones en MDA.

 • SD installatie (= HaRET installatie)
  Op deze manier blijft Windows Mobile actief en kan Android worden opgestart vanuit Windows met het programma HaRET. Haret is een acroniem voor: Handheld Reverse Engineering Tool. Na een reboot wordt Windows weer opgestart. Op deze manier kan Android later eventueel ook weer worden verwijderd. Dit is dus de manier voor een beginner om Android te proberen.
Polymod is de naam van een ontwikkelaar die een build heeft gemaakt van Android Eclair die geschikt is voor de HTC TitanII, model kais130. Een beschrijving van de installatie is te vinden op dit forum: xda-developers.com:of HIER:
 • Download meest actuele HaRET basis bestanden via androidonhtc.com/wiki/Latest_Builds naar een nieuwe eigen map op uw PC. Deze map mag na de voltooing van de installatie in zijn geheel worden verwijderd. In dit geval geval heb ik dus haretinstall.zip van 20 feb 2010 gedownload naar de /downloads/ HTCtitan2 map en daar geunzipped. Dit geeft een lijstje met de bestanden die straks naar de map andboot op de mobiel worden gecopieerd. Voordat dit kan gebeuren moeten de volgende aanpassingen worden gemaakt:
  • Verwijder default.txt uit deze map.
  • Verwijder default-polaris.txt uit deze map.
  • Hernoem default-kaiser.txt in default.txt.
  • Edit default.txt en wijzig set KERNEL zImage in set KERNEL zImage-eclair en opslaan.

 • Download meest actuele Eclair Polymod Light-Themed versie (op dit moment 2.1g) met de link op xda-developers.com. Sla dit polymod-x.zip bestand op in de bovengenoemde map.  In dit geval heb ik dus polymod_2.1.zip gedownload naar de /downloads/ HTCtitan2 map. In die map heb ik het zip bestand geunzipped. Het resultaat is 1 bestand met de naam androidinstall.tgz. Nadere inspectie leert dat dit gecomprimeerde bestand 2 mappen bevat: data en system.

Haret :http://sourceforge.net/projects/androidhtc/files/

Algemene informatie over dit onderdeelAlgemene informatie test
Pinout tekst  TOB Specificaties
Menu groep  Privé
Laatste verandering  2021-12-20

Robots waar dit onderdeel in zit
mrBoldermin brains

Warning: include(/var/www/html/robotigs/includes/wishlistperpart.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/robotigs/includes/parts_header.php on line 128

Warning: include(): Failed opening '/var/www/html/robotigs/includes/wishlistperpart.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /var/www/html/robotigs/includes/parts_header.php on line 128
Just wait till your 57....
Afb 1: Samsung Galaxy Note S3