altRobots
/robotigs/icons/actuator.pngActuatoren
/robotigs/icons/printboards.pngAlgemeen
/robotigs/icons/chassis.pngChassis
/robotigs/icons/florigs.pngFlorigs
/robotigs/icons/interfacing.gifInterfacing
/robotigs/icons/microphone_icon.pngMuziek
/robotigs/icons/musicKey_icon.pngMuzikanten
/robotigs/icons/shield.pngSchildjes
/sys/icons/sensors.pngSensors
/robotigs/icons/languages.pngTalen
/robotigs/icons/battery.pngVoedingen
/sys/icons/microController.pngµControllers
altContact
Recorder OBS Studio/robotigs/icons/login_key.png    alt  

Deze pagina is verouderd. Ga naar de vernieuwde pagina.

OBS is een programma om mee te streamen, dus bijvoorbeeld live naar youTube. Je kan er ook je beeldscherm mee opnemen en naar je harde schijf sturen. Een screen recorder gebruiken we om de verrichtingen van Karma op de laptop te kunnen opnemen. Karma laat onder andere de gebruikte akkoorden zien. Deze opnames kunnen dan verwerkt worden in de bronclip. De gebruikte tool heet Open Broadcaster Software Studio.

In OBS moet je kennelijk eerst een Scene aanmaken. En een bron toevoegen aan de Scene. Dat is in ons geval een zogenaamde Beeldscherm capture. Druk vervolgens rechts op opname starten en doe je ding in Karma. Als je klaar bent dan drukken op de knop Opname Stoppen. Dan wordt het bestand in een onbekende format opgeslagen. Ga in het menu Bestand naar Remuxen. Dat blijkt het omzetten te zijn van een FLV in een MP4. Daarna is het bestand gewoon te bekijken.

Het bestand wordt op geslagen inde lokale map video`s onder een naam van de datum en de begintijd. de *.flv en de *.mp4 zijn ongeveer even groot en nemen ieder ongeveer 14 Mb per 2m16, dus ongeveer 6.5 Mb per minuut. Dat betekent dat je op een vrije ruimte van 100Gb op de schijf ongeveer 7500 minuten OBS kan opnemen en bewerken. Oftewel meer dan 120 uur. Kortom hier zit ruimte genoeg.


Selectie

Ik heb gekozen met techradar en vond toen het platform independent OBS Studio.

(Icecream Screen Recorder die in de trial versie slechts een output geeft met codec VP8. Overkomelijk maar zal ietsje afdoen aan de beeldkwaliteit, ook omdat wij het moeten terug converteren naar mp4 (manual). Er is ook nog een 5 minuten limiet in de trial versie. En tja, zoals verwacht is de kwaliteit niet echt slecht maar toch ook niet professioneel te noemen. Kortom: jammer.) (ThunderSoft Screen Recorder bleek trial software met een watermerk in beeld) (Movavi Screen Recorder bleek sowieso niet gratis).


Algemene informatie over dit onderdeelAlgemene informatie test
Pinout tekst  TOB Specificaties
Menu groep  Muzikanten
Laatste verandering  2018-02-16


Warning: include(/var/www/html/robotigs/includes/wishlistperpart.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/robotigs/includes/parts_header.php on line 128

Warning: include(): Failed opening '/var/www/html/robotigs/includes/wishlistperpart.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /var/www/html/robotigs/includes/parts_header.php on line 128

Just wait till your 57....
Afb 1: Acer Aspire E1-731