altRobots
/robotigs/icons/actuator.pngActuatoren
/robotigs/icons/printboards.pngAlgemeen
/robotigs/icons/chassis.pngChassis
/robotigs/icons/florigs.pngFlorigs
/robotigs/icons/interfacing.gifInterfacing
/robotigs/icons/microphone_icon.pngMuziek
/robotigs/icons/musicKey_icon.pngMuzikanten
/robotigs/icons/shield.pngSchildjes
/sys/icons/sensors.pngSensors
/robotigs/icons/languages.pngTalen
/robotigs/icons/battery.pngVoedingen
/sys/icons/microController.pngµControllers
altContact
R55 Korg Midi recording/robotigs/icons/login_key.png    alt  

Deze pagina is verouderd. Ga naar de vernieuwde pagina.

Deze pagina beschrijft de verschrikkelijk gecompliceerde methode die nodig is om Midi te kunnen opnemen op de Korg Triton Extreme zelf. Tegenwoordig gebruik je hiervoor een DAW.
1 KaT Keyboard thru uitzetten.
Menu: Options - Keyboard Thru uitvinken.
In de standaard [COMBI] mode wordt de de keyboard data niet rechtstreeks naar de toongenerator gezonden maar wel naar de PC. Vanaf de PC komen ze dan met Options-Keyboard Thru weer terug. Op deze manier wordt echter niet alle data in de sequenser gebracht (uitleg). Dus voor de [SEQ] mode moet in Karma de Options-Keyboard Thru dus worden uitgezet. Moet dit in later weer teruggezet?
 
2 Keyb Wijzig MIDI master channel (PGblz.161)
[GLOBAL] mode, [MENU], P1 MIDI.
 1. MIDI Setup
  • >MIDI Channel: 01. Indien u met PC/Karma werkt dan MOET u dit te wijzigen in 02, anders MAG u het wijzigen in 02. Dit leidt echter tot problemen in de Karma aansturing. Dit kanaal wordt dan dubbel gebruikt.
  • Local Control On: Aangevinkt. Deze mag eigenlijk altijd aangevinkt staan. Onder PC/Karma zorgt het ervoor dat er op de bovenste helft van het keyboard een solopartij kan worden gespeeld. Noodzakelijk aangevinkt voor sequencer recording (uitleg).
  • Convert Position: PreMIDI.
  • Note Receive: All.
  • MIDI Clock: External USB. Dit is de master / slave setting. Indien de Triton de master moet zijn, dan moet internal worden geselecteerd, maar dit is in combinatie met KT nooit het geval. In de PC/Karma master moet zijn, dan moet External USB worden geselecteerd.
  • Receive Ext. Realtime Commands: Uit. Anders worden niet gewilde reset van song settings door externe sequenser vermeden. Maar je wilt juist dat het keyboard iedere keer de benodigde resets ook daadwerkelijk gebruikt als je in de [COMBI] mode speelt. Echter in de [SEQ] mode wil je niet dat ook alle reset data wordt opgenomen.
 2. MIDI Filter
  • Hier dient u alle vinkjes aan te zetten, inclusief Enable inclusiv.
3 PC KT selecteer combi
Menu: Windows - Perfomance Bank Display.
Klik op het door u gewenste nummer en deze zal worden geladen op de PC maar ook op het keyboard. Als het keyboard in de [SEQ] mode staat dan springt het nu vanzelf terug naar de [COMBI] mode.
 
4 Keyb Maak een nieuwe song
[SEQ] mode, [MENU], P0 Play / REC >S003.
Open in de lijst van songtitels de eerste song zonder naam. Er wordt u gevraagd of u een nieuwe song wilt aanmaken en u antwoordt ja. Houdt het aantal maten klein want het aantal maten wordt later vanzelf uitgebreid als de song langer wordt. De nieuwe song wordt automatisch: NEW SONG genoemd. Feitelijk is er nu een stukje geheugen gereserveerd voor een nieuwe opname. Een song is echter geen complete song, maar slechts een stukje van een song, zoals bijv. Intro, Rif1, Rif2, Refrein, Break1. Geef het songgedeelte een naam in het Dropdownmenu. Later worden deze songs samengevoegd tot 1 compleet liedje in de cue-list.
 
5 Keyb Kopieer PCG data naar sequencer
[SEQ] mode, [MENU], P0 Play/REC, Dropdownmenu: Copy from Combi.
Selecteer de zojuist geladen COMBI. Met effecten: aan en Auto adjust: uit.
 
6 Keyb Verander de status van sequencer MIDI kanaal
[SEQ] mode, [MENU], P2 Trk Param / Channel 1 BTH.
Nu kan je wel op het keyboard spelen, maar het triggert geen Karma. Het keyboard kent 16 tracks in de sequencer die ieder gekoppeld worden aan een Midi Channel. In dit scherm In de eerste Midi Channel track die op 01 staat ingesteld moet van INT op BTH worden gezet (uitleg). Indien de eerste channel 01 niet op track 1 staat, dan moet ook de track-selector worden gewijzigd naar datzelfde tracknummer, bijv.: >Track06: Track 06.
 
7 Keyb Instellen sequencer voorkeuren voor opname (PGblz.67)
[SEQ] mode, [MENU], P0 Play/REC, Tabblad Preference / Recording Setup.
Selectie Over Write of Over DUB: Over Write Over Write doet alles overschrijven terwijl Over Dub informatie toevoegt. Wat er wordt overschreven of gedubd wordt bepaald door de onderstaande instellingen. Punch Ins worden gebruikt om een bepaald gedeelte opnieuw op te nemen. Loop all tracks wordt gebruikt voor drumpartijen.
Recording Setup - MultiRec vinkje: Aan Bij een eerste opname moet deze altijd aangevinkt staan. Het betekent dat alle, in de sequencer ingestelde, MIDI kanalen worden overschreven of gedubd. Anders wordt enkel het kanaal opgenomen dat bovenin het scherm geselecteerd kan worden. Dit kan gewenst zijn indien er bijvoorbeeld een solo moet worden opgenomen. Of bijvoorbeeld indien er een ander refrein moet worden gemaakt. Er kunnen meerdere tracks aan 1 kanaal gekoppeld zijn en die worden dan allen opgenomen. Iedere Prog of Combi dient een eigen MIDI kanaal te hebben.
Metronome Setup - Sound: Off of aan natuurlijk.
 
8 Keyb Opname maken
[SEQ] mode, [MENU], P0 Play, Tabblad Prog. 1-8, [REC/WRITE], [START/STOP].
(Speeltips) Nogmaals [START/STOP] beëindigt de opname.
 
9 Keyb Opslaan Opname
[MEDIA] mode, Tabblad Save, selecteer juiste directory, Dropdownmenu Save PCG & SEQ.
Onder /SONGS/ heeft ieder liedje een eigen directory, met dezelfde naam als die van de song. Ga in deze directory staan of maak hem eerst aan. De MIDI data die wordt opgenomen door de sequencer wordt opgeslagen in het vluchtige RAM geheugen van het keyboard. Tijdens het opslaan worden de *.PCG en *.SNG data in bestanden opgeslagen. In het vervolg hoeft normaal gesproken enkel nog het relatief kleine *.SNG bestand te worden opgeslagen. Dit bestand neemt ook gelijk alle AMS data op.
 
10 Keyb Sample song naar WAV.
[SEQ] mode, [MENU], P0 Play/REC, Tabblad Sampling, Dropdownmenu Auto Sampling Setup.
Selecteer 2ch Mix to Media, OK.
Let op dat de ingestelde Sample Time niet te klein is voor uw song. U kunt hem later verkleinen, maar nooit vergroten. Gebruik de volgende knoppen op de Triton:
 • [SAMPLING REC] wacht nu totdat het lampje stopt met knipperen
 • [SAMPLING START/STOP]
 • [SEQUENCER START/STOP]
Het is handig om het recording level te controleren tijdens de opname op Triton - SEQ - Menu: P0 Play/REC - tab Sampling.
De bestanden worden automatisch opgeslagen in de hoofdmap met als naam: TAKEN01.WAV en een automatisch oplopende nummering.

Triton - SEQ - Menu: P0 Play/REC - tab Sampling - Pagina Menuknop - Auto Sampling Setup (selecteer Resample SEQ Play) - OK.
N.B. Indien u in een project tracks tekort komt kunt u op deze manier het bestaande project op 1 track opslaan. Deze track kan als Prog vanonder 1 toets afgespeeld worden.

 
11 PC Rip WAV naar MP3
Makkelijke methode.
Zet tijdens het samplen de PC aan en neem de uitgang van de versterker op met bijvoorbeeld Audacity.


Digitale methode 1.
Windows XP Mediaspeler 11 kan uitsluitend *.MP3 files maken door ze te rippen vanaf een CD. Dat betekent dat de *.WAV file eerst naar een CD moet worden gebrand om deze te kunnen rippen. Met een rewritable is dat zelfs redelijk handig, want deze rewritable kan ik ook in de auto afspelen. LET OP het invoeren van data als artiest en album.

Digitale methode 2.
Onder Linux importeren in Audacity en exporteren als *.MP3 file.

Algemene informatie over dit onderdeelAlgemene informatie test
Menu groep  Muzikanten
Laatste verandering  2020-04-11


Warning: include(/var/www/html/robotigs/includes/wishlistperpart.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/robotigs/includes/parts_header.php on line 128

Warning: include(): Failed opening '/var/www/html/robotigs/includes/wishlistperpart.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /var/www/html/robotigs/includes/parts_header.php on line 128

Just wait till your 57....
Afb 1: 2017-3-24