altRobots
/robotigs/icons/actuator.pngActuatoren
/robotigs/icons/printboards.pngAlgemeen
/robotigs/icons/chassis.pngChassis
/robotigs/icons/florigs.pngFlorigs
/robotigs/icons/interfacing.gifInterfacing
/robotigs/icons/microphone_icon.pngMuziek
/robotigs/icons/musicKey_icon.pngMuzikanten
/robotigs/icons/shield.pngSchildjes
/sys/icons/sensors.pngSensors
/robotigs/icons/languages.pngTalen
/robotigs/icons/battery.pngVoedingen
/sys/icons/microController.pngµControllers
altContact
Setup Richard Legacy 2018/robotigs/icons/login_key.png    alt  

Deze pagina is verouderd. Ga naar de vernieuwde pagina.

 • Reset naar af-fabriek instellen
 • Met deze procedure wordt alles teruggezet naar de instellingen zoals geleverd vanaf de fabriek.

  1. Alle muziekapparaten uitzetten in vaste volgorde
  2. Let op de volgorde van uitzetten want er kunnen harde klappen ontstaan tijdens het uit- en aanschakelen van audioapparatuur. Zo hard dat deze tot gehoorbeschadiging of schade aan de apparatuur leidt.
   1. Eindversterker
   2. Altijd eerst de eindversterker uitschakelen.
   3. Mengpaneel
   4. dan pas het mengpaneel
   5. Instrumenten en computers
   6. Vervolgens de instrumenten zoals: Keyboard, Laptop etc.

  3. Alle kabels aansluiten
  4. De volgorde van aansluiten maakt niet echt uit, maar schakel nog niets aan voordat alle kabels zijn aangesloten.
   • Eindversteker:
    • <--- Voedingsspanning
     De voedingsspanning is ingebouwd in het 19inch rack. Deze moet met een EUR verlengsnoer worden aangesloten op het net.
    • <--- Mengpaneel
     De audio uitgang van het mengpaneel moet worden uitgesloten op de audio ingang van de eindversterker.
    • ---> Luidsprekers
     2 stuks RCA male <--5m--> RCA female. Dit zijn de standaard luidspreker aanluitingen anno 2017.

   • Mengpaneel:
    • <--- Voedingsspanning
     De 220 Vac voedingsspanning moet met een EUR verlengsnoer worden aangesloten op het net.
    • <--- Router
     Indien er vele mobiele klanten in de buurt zijn van het mengpaneel, dan zal het mengpaneel zich niet naar behoren laten bedienen via Wifi. Het is daarom altijd verstandig om een router in je configuratie op te nemen, zelfs tijdens een oefensessie. Sluit het mengpaneel bij voorkeur aan met een netwerkkabel. In het mengpaneel moet deze kabel worden aangsloten op Remote, Ethernet. Thuis kan je natuurlijk je standaard router gebruiken.
    • ---> Koptelefoon
     De koptelefoon wordt aangesloten op de PHONES uitgang van het mengpaneel met een verloopplug. Dit is vooral gemakkelijk tijdens nachtelijke oefensessies. Tijdens opnames daarentegen is het handiger om je eigen instrument iets luider te horen. Dit kan via de koptelefoon die is aangesloten op de AUX sends. GRRR kan dus niet met een koptelefoon. Is ie dan tenminste stereo?
    • ---> Eindversterker
     2 stuks RCA male <--5m--> RCA female. Dit zijn de standaard luidspreker aanluitingen anno 2017.
    • <--> Tracktion T6 Recorder
     Dit is een USB verbinding en transporteert 24 kanalen naar welke kant dan ook gelijktijdig. Dit is een aparte computer met DAW software. De PC wordt verbonden met een standaard USB kabel naar de USB poort op het mengpaneel.
    • <--- Korg keyboard en andere instrumenten
     Dit is een bundel van 6 kabels, waardoor er 6 verschillende tracks gelijktijdig kunnen worden opgenomen.

   • Korg Keyboard:
    • <--- Voedingsspanning
     De 220 Vac voedingsspanning moet met een EUR verlengsnoer worden aangesloten op het net.
    • <--> Karma laptop
     Sluit deze USB kabel aan voordat Karma wordt gestart op de laptop. Op de Korg Triton moet hij in USB B connector. De Korg Triton stuurt Karma aan op de laptop via een USB kabelverbinding.

   • FCB1010:
    • <--- Voedingsspanning
     De 220 Vac voedingsspanning moet met een EUR verlengsnoer worden aangesloten op het net.
    • ---> Karma laptop
     Sluit de Roland UM ONE MK2 USB<->Midi convertor kabel aan op de laptop voordat Karma wordt gestart. Op de FCB1010 mag alleen de Midi out connector worden aangesloten. Dit is genoeg om de real time controls van Karma te besturen. De Midi-in connector wordt uitsluitend gebruikt als de FCB1010 moet worden geprogrammeerd.

  5. Apparatuur aanzetten
  6. Volg voor het aanzetten ook altijd de onderstaande procedure, omdat anders verschillende apparaten niet correct zullen werken i.v.m. met netwerk,- en USB verbindingen.
   1. Router
   2. Zet de router met de DHCP server aan. Indien er vele mobiele klanten in de buurt zijn van het mengpaneel, dan zal het mengpaneel zich niet naar behoren laten bedienen via Wifi. Het is daarom altijd verstandig om een router in je configuratie op te nemen, zelfs tijdens een oefensessie. Sluit het mengpaneel bij voorkeur aan met een netwerkkabel. In het mengpaneel moet deze kabel worden aangesloten op Remote, Ethernet. In de studio kan je natuurlijk je standaard router gebruiken.
   3. Mengpaneel
   4. Zet de powerswitch van het mengpaneel aan. Het mengpaneel staat in de studio standaard aan. Maar iedere keer als de DHCP server met een schone tabel begint moet het mengpaneel worden uitgezet en weer aangezet om zeker te zijn dat het mengpaneel opgenomen is in de DHCP table van de router. Anders kunnen andere computers en drivers zich niet met het mengpaneel verbinden. In de studio situatie staat de mixer op 192.168.2.5 Dit adres kan enkel gevonden worden als het mengpaneel minimaal pas 20 seconden later als de router wordt aangezet. Als het mengpaneel wordt aangezet wordt de master uitgang altijd automatisch op mute gezet. Zet de mute pas uit als alles is aangeschakeld. Later in de procedure wordt u er vanzelf aan herinnert.
   5. Pc met X-Air
   6. Zet de PC of andere apparatuur (mobiel of tablet etc.) aan waarop u het mengpaneel wil bedienen door middel van de X-Air software. Deze software kan enkel correct opstarten als het mengpaneel op een correcte manier in de DHCP tabel van de router is opgeslagen.
   7. Eindversterker
   8. Draai de powerswitch van de eindversterker aan. Zet de eindversterker altijd pas aan, nadat het mengpaneel is aangesloten en op mute staat. Anders kunnen er beschadigingen optreden aan de luidsprekers en/of oren. Nadat de eindversterker is gestabiliseerd mag de mute op het mengpaneel worden uitgezet zodat de instrumenten direct kunnen worden getest tijdens aanschakelen.
   9. Instrumenten
   10. De volgorde van de instrumenten maakt niet veel uit.
    • Korg keyboard naar fabrieksinstellingen
    • De Korg Triton moet worden aangezet voordat de pc met Karma wordt aangezet in verband met herkenning. Om naar de fabrieksinstellingen terug te zetten moeten tijdens het inschakelen de [EXIT] en [MENU] knoppen worden ingedrukt. Helaas werkt dat bij mij niet meer. Maar een factory reset kan gelukkig ook hot worden uitgevoerd door via de procedure op blz 127 van de Operation Guide. [GLOBAL]P0 / Basic pull down: Load Preload /Demo Data. Enkel krijg ik geen demo songs geladen met een hot factory-reset. Het meest originele PCG bestand bevindt zich op het keyboard als er een [factory reset] wordt uitgevoerd.

     Kan er een factory reset worden uitgevoerd vanaf de Harbitron?

     Dat zou ideaal zijn voor live situaties.
    • FCB1010 naar fabrieksinstellingen
    • Powerknop omzetten. Zet eerst het Korg keyboard aan en dan pas de FCB1010.
   11. Pc met Karma
   12. Deze laptop wordt gebruikt als een uitbreiding van mijn Korg Keyboard. De software die dit mogelijk maakt heet Karma.
    1. Start Karma
    2. Via een USB kabel worden er Midi data tussen keyboard en deze pc gecommuniceerd. De USB verbinding werkt indien u ziet verschijnen? In ons geval draait op deze pc ook Tracktion T7!!
    3. DAW Tracktion T7
    4. Start Tracktion T=7 aan. Deze software kan enkel correct opstarten als het mengpaneel pas wordt aangezet nadat deze laptop is gestart anders wordt de Windows driver niet correct aangesloten. Kortom, het mengpaneel moet hier een keer worden uit- en aangeschakeld. In ons geval draait op deze pc ook Karma! Of dit tezamen kan moet nog worden getest.
    5. Start OBS Studio
    6. Dit is programma is enkel nodig indien er een filmopname van het Karma scherm moet worden gemaakt. Karma heeft meerdere schermen die interessant zijn voor de muzikant, zoals akkoordenschema etc. Om deze informatie in een video clip te kunnen integreren moet er een screenrecorder (OBS Studio) worden aangezet. Het programma moet wel lopen op de achtergrond, maar de daadwerkelijke opname is nog niet gestart.
  U kunt nu verder gaan met Setup Richard 2) Wat wil ik?.

 • Ook dat nog
  1. Microfoon direct aan pc
  2. Een microfoon is niet de juiste weg om muziek op te nemen, behalve voor zang en akoestische instrumenten uiteraard. Maar toch: Waarom geeft mijn Sennheiser microfoon een beroerd geluid en is hij bovendien veel te zacht tijdens het maken van opnames op de PC van Hans (UITZOEKEN: Waarschijnlijk heeft dit te maken met de aarding in de stekkers van de microfoon tijdens de overgang van mono naar stereo en/of ook weer terug).

   Op mijn laptop blijkt de 3,5 mm jack microfoon ingang een stereo plug te zijn. Het beste apparaat bijkt de Windows standaard te zijn. De exclusief kraakt en de andere 2 doen helemaal niets.
  U kunt nu verder gaan met Setup Richard 2) Wat wil ik?.

  Algemene informatie over dit onderdeelAlgemene informatie test
  Pinout tekst  TOB Specificaties
  Menu groep  Muzikanten
  Laatste verandering  2019-01-15

  Robots waar dit onderdeel in zit
  Harbitron robot
  TOB video

  Warning: include(/var/www/html/robotigs/includes/wishlistperpart.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/robotigs/includes/parts_header.php on line 128

  Warning: include(): Failed opening '/var/www/html/robotigs/includes/wishlistperpart.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /var/www/html/robotigs/includes/parts_header.php on line 128
Just wait till your 57....
Afb 1: Setup 2017

Just wait till your 57....
Afb 2: Mixer X18 in actie